Clubul Fotografilor

Fotografia de tip PEISAJ URBAN

18 mai 2022
Avatar for Serban TucaSerban Tuca

Când întrebați oamenii ce este fotografia de peisaj, nu au probleme în a o defini. Întrebați însă ce este fotografia de peisaj urban și veți primi răspunsuri contradictorii. Oamenii au o idee, dar de multe ori nu înțeleg cu adevărat ce este sau cum să o facă. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să aflați ce este și apoi cum puteți să vă faceți propriile peisaje urbane.

Ce este fotografia de peisaj urban?
Înainte de a putea începe să faceți imagini specifice peisajului urban, este bine dacă înțelegeți ce este. Dacă urban se referă la orașe și orașele, atunci se înțelege în general că peisajele acestora ar fi definite ca fiind orice imagine din acele locuri în care oamenii trăiesc, muncesc și se joacă ar fi luată în considerare în acea categorie.
Orașele sunt foarte populare pentru acest tip de fotografie. Veți descoperi că mulți dintre voi faceți deja peisaje urbane, mai ales atunci când călătoriți. Cu toate acestea, când îi întrebi pe ceilalți ce este, ți se spune adesea peisaje urbane. Da, sunt, dar există mult mai mult în gen decât asta.
Iată șapte sfaturi care vă vor ajuta să obțineți peisaje urbane mai bune și, sperăm, să vă ajute să înțelegeți și ce este.
1 – Fotografie de stradă
Fotografia de stradă se poate încadra în două categorii, una este portretele de stradă, iar cealaltă privește mai mult scena și ce se întâmplă. Primul nu este ceea ce ați găsi în mod obișnuit în peisajele urbane, dar al doilea este.
Căutați scene în care sunt oameni, grupuri sau persoane, dar plasați-le în mediul lor, astfel încât să obțineți un context al locului în care se află și a ceea ce se întâmplă. Ai putea fotografia oameni care cumpără și arunca o privire asupra consumismului. Poate mergeți la evenimente sportive și fotografiați cum concureaza oamenii. Surprindeți și publicul, evenimentul.in sine. Există parcuri în care oamenii pot sta singuri fără nimeni în jur. Oriunde oamenii stau,au o activitate, acolo veti face fotografii interesante pentru peisajul urban.
2 – De sus
Există mai multe moduri de a fotografia deasupra orașului acum. Puteți vedea vârfurile clădirilor privind direct pe străzile de mai jos. Puteți obține vederi uimitoare, care sunt unice.
Punctele de observare vă permit să priviți în jos orașul. Nu sunt întotdeauna ușor de fotografiat, deoarece uneori trebuie să faceți fotografii prin sticlă sau un fel de plasă de securitate.
3 – Fotografie cu expunere lungă
Fără îndoială, nu există multe tipuri de fotografie care să nu se potrivească expunerilor lungi. Îl puteți folosi pentru clădiri individuale sau pentru grupuri și străzi. Vă permite să creați câteva scene magice.
Cea mai comună la care oamenii se gândesc este utilizarea filtrelor de densitate neutră, astfel încât să puteți obține expuneri foarte lungi, de la 30 de secunde la câteva minute. Acestea pot ajuta la crearea mișcării cu obținerea de nori încețoșați sau puteți elimina oamenii și mașinile de pe străzi. Puteți obține câteva efecte interesante cu ajutorul filtrelor. Indiferent dacă îl folosiți pentru o clădire sau pentru multe, și peste apă, veți obține câteva imagini diferite.
O altă modalitate este o plimbare cu drona peste un oraș. Puteți face o plimbare de 15 min, să surprindeți cadre supebe, veți obține câteva vederi ale orașului, care nu sunt disponibile în alt mod.
4 – Fotografie nocturnă și trasee de lumină
Fotografia de noapte este un alt mod. Mediile urbane sunt minunate când apune soarele. Pe măsură ce luminile se aprind, puteți obține o vizualizare complet diferită. Camera va ridica mult mai mult decât puteți vedea cu ochii. În funcție de cât de luminos sau slab este, este posibil să puteți face unele expuneri timp de un minut până la două, chiar mai mult.
Puteți obține, de asemenea, trasee excelente de lumină noaptea. Căutați străzi interesante care au în fundal câteva clădiri grozave pe care le puteți folosi atunci când capturați traseele.
5 – Arhitectură interesantă
Fiecare oraș se străduiește să construiască clădiri interesante. Arhitecților le place să se arate la fel de mult ca oricine. Indiferent unde vă aflați, vedeți dacă găsiți cele mai interesante structuri de fotografiat.
Vă puteți da seama de ce a fost proiectată o clădire pentru o zonă; dacă există ceva unic în acest sens. Bisericile erau adesea construite pe dealuri, astfel încât congregațiile se uitau încă la ele când nu participau.
Căutați clădiri care sunt cuibărite în altele care sunt foarte diferite. Poate că există undeva o clădire veche, înconjurată de altele noi. Scene de genul acesta pot oferi imaginilor tale o poveste interesantă.
6 – Vremea și anotimpurile
Oamenii uită adesea cum un oraș poate arăta complet diferit în fiecare anotimp și cum poate schimba vremea. Dacă mergi într-un loc o singură dată, nu ai multe alegeri. Dar dacă le locuiți sau le vizitați des, atunci puteți obține o mare varietate de fotografii atunci când îl fotografiați în alte momente și în diferite condiții.
Pe tot parcursul anului, anotimpurile vă vor oferi numeroase oportunități de a obține scene unice pentru acea perioadă. Toamna va avea culorile, astfel încât orice copac de pe străzi sau parcuri le poate face colorate. Iarna va avea oameni rezistenți la frig și locurile publice sunt goale. Vara toată lumea este îmbrăcată mai ușor și aceleași spații sunt pline de oameni. Luați în considerare ce fel de fotografii doriți și apoi alegeți sezonul în consecință.
Ploaie, grindină sau strălucire, poate că nu grindină, dar fiecare va oferi peisajului tău urban un aspect distinct. Vremea nu este ceva ce poți controla, dar poți profita de ea. Fotografiile orașelor care sunt albe de zăpadă pot fi magice. Ploaia va face ca toate suprafețele să reflecte și să le facă să pară mai mari și mai strălucitoare. Nu subestimați câtă vreme rea poate face ca fotografiile dvs. să fie puțin diferite.
7 – Linii de conducere
Podurile sunt frumoase, dar pot fi folosite pentru mult mai mult decât călătoriile. Ele pot fi modalitatea perfectă de a vă ajuta spectatorul să vă introducă imaginea. Liniile de conducere sunt fantastice pentru a vă ajuta publicul să știe unde doriți să se uite. Deși podurile sunt un singur tip, există și multe altele.
Într-adevăr, orice va conduce oamenii către o imagine va funcționa. Căutați drumuri care intră și ies din orașe și orașe. Folosirea traseelor ​​de lumină ale mașinilor sau ale altor vehicule poate fi excelentă pentru același lucru. Nu vă gândiți doar la drum și poduri, luați în considerare șinele de tren, un autobuz în mișcare, orice va duce sau vă va îndrepta spectatorul către zona în care doriți să se concentreze.
Luând sfaturile
Nu trebuie să faceți toate acestea, dar folosirea uneia sau a câtorva vă va ajuta să obțineți imagini de fotografie de peisaj urban bune. Luați în considerare ceea ce luați și gândiți-vă la mediul din jur. Profitați la maximum și dați-le imaginilor un scop.

Serban Tuca
Author: Serban Tuca

Leave a comment