Clubul Fotografilor

Portretul outdoor

11 octombrie 2023
Avatar for Serban TucaSerban Tuca

Iată câteva sfaturi demne de urmat pentru crearea portretelor outdoor.

1-Iluminare: Utilizați lumina naturală în favoarea voastră. O zi înnorată oferă o lumină moale și uniformă, în timp ce o zi senină poate crea umbre puternice. In cazul asta va recomand folosirea filtrelor. Un filtru cpl poate face minuni. Gândiți-vă la poziționarea subiectului în raport cu sursa de lumină.

2.Fundalul: Alegeți un fundal care să nu distragă atenția de la subiectul principal. Fundalurile simple sau cu adâncime pot pune bine subiectul în raport.

3.Perspectiva: Experimentați cu unghiurile și distanțele de fotografiere. Un unghi potrivit poate scoate în evidență caracteristicile subiectului și poate oferi o perspectivă interesantă.

4.Focalizare: Asigurați-vă că subiectul este bine focalizat. Puteți folosi tehnici precum “regula treimilor” pentru a compune imaginea.

5.Exprimarea: Comunicați cu subiectul și încurajați-i să-și arate personalitatea. Fotografiile de portret pot deveni mult mai captivante când subiectul este autentic.

6.Setările aparatului: Experimentați  setările aparatului, precum diafragma și timpul de expunere, pentru a obține efecte dorite.

7.Postprocesare: După ce ați făcut fotografiile, puteți să le editați pentru a le îmbunătăți calitatea. Există multe aplicații și software de editare disponibile.

Încercați să experimentați și să vă distrați în timpul procesului de fotografiere. Cu practică, veți deveni din ce în ce mai pricepuți în realizarea de portrete în aer liber.

Serban Tuca
Author: Serban Tuca

Leave a comment